Zoeken

Wijzigingen in wet- en regelgeving rolsteigers en kamersteigers

Wellicht heeft u er al over gehoord of gelezen: de nieuwe rolsteigernorm EN 1004 die dit jaar is ingevoerd en eind dit jaar van kracht wordt. In het verlengde daarvan verschijnt binnenkort het nieuwe A-blad Rolsteigers.

De NEN-EN 1004-1 is de Europese norm voor rolsteigers. In deze norm staan alle aspecten van rolsteigers heel nauwkeurig beschreven. Zo komen hierin bijvoorbeeld materiaal, belasting, veiligheid en prestatie-eisen aan de orde. Ten opzichte van de vorige versie van de rolsteigernorm is een aantal zaken gewijzigd.

Denk hierbij aan de ‘ondergrens’ waarboven de norm van toepassing is, het gebruik van leuningen en kantplanken, de platformhoogte en de afstand tussen twee platformen, de stabiliteit en de beveiliging tegen opwaaien. De vernieuwde EN 1004 is in tegenstelling tot voorheen ook van toepassing op rolsteigers met een vloerhoogte vanaf 0 meter. Voorheen was dit 2,5 meter. Hierdoor vallen nu ook de kleine rolsteigers, de zogenaamde kamersteigers, onder de norm.

Wij hebben de belangrijkste veranderingen voor u samengevat:

Wij kijken graag samen met u, wat u wellicht nog nodig heeft om conform de nieuwste richtlijnen veilig op hoogte te werken.
Voor meer informatie of advies kunt u contact opnemen via sales@ascgroup.nl

Het hele artikel van de VSB leest u hier: Flyer Wijzigingen in wet- en regelgeving rolsteigers en kamersteigers – VSB (vsbnetwerk.nl)

Wij hopen u met dit bericht voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet,
Het ASC team.