Zoeken

VOORLOOPLEUNINGEN VERPLICHT PER 1-1-18

Per 1 januari 2018 gelden nieuwe regels voor de opbouw van een rolsteiger. Deze nieuwe regelgeving geldt ook voor rolsteigers die voor deze datum zijn aangeschaft. We leggen hier uit wat deze nieuwe regelgeving inhoudt en hoe je je bestaande rolsteiger eenvoudig kunt upgraden zodat deze voldoet aan de nieuwe regelgeving.

Volgens de nieuwe regelgeving mag een werkplatform pas worden geplaatst nadat er rondom een leuning op heuphoogte is aangebracht voor dat platform. Dit is niet uit te voeren met de traditionele systemen waarbij gebruik wordt gemaakt van horizontaal en diagonaalschoren omdat deze eenvoudigweg te hoog moeten worden geplaatst.

Om aan de nieuwe eisen te voldoen heeft ASC speciale voorloopleuningen ontwikkeld. Deze voorloopleuningen worden gebruikt ter vervanging van de horizontaal en diagonaal schoren. Bij een vrijstaande rolsteiger heb je minimaal 2 voorloopleuningen nodig, aan elke lange zijde 1. Bij een rolsteiger die (met minder dan 15 cm ruimte) tegen de gevel aan geplaatst wordt, is 1 voorloopleuning voldoende. Telkens als een nieuw platform moet worden geplaatst worden eerst deze voorloopleuningen aangebracht.

Nieuwe gebruikershandleiding per 1-1-2018 van de ASC Rolsteiger met AGS: ASC Rolsteiger 135 met AGS (voorloopleuning) PDF verplichte opbouw per 1-1-2018

Ook heeft ASC Group een brochure uitgebracht om u te informeren over de nieuwe verplichte opbouw methode in Nederland van rolsteigers. In de brochure vindt u de motivatie tot deze wetswijziging van de overheid, wat het daadwerkelijk voor de gebruiker inhoud en de producten die ASC heeft ontwikkelt.

ASC Group heeft 5 voorloopleuningen ontwikkelt:

Bekijk hieronder de instructievideo’s van de ASC voorloopleuningen. Alle voorloopleuningen zijn verkrijgbaar bij uw ASC dealer. Neemt u bij vragen contact met ons op.

INSTRUCTIE VIDEO’S

ASC AGS

ASC AGS XS

ASC X-FRAME

Login

Lost your password?