Zoeken

inspectieproject

Voorkom boetes tijdens inspectieproject fysieke belastingluiip

Geachte relatie,

De afgelopen tijd wordt u regelmatig geïnformeerd over het inspectieproject fysieke belasting dat de Inspectie SZW (voor- heen Arbeidsinspectie) voor de periode 2012-2015 heeft ingesteld. Ieder jaar krijgen vijf beroepen extra aandacht op het gebied van fysieke belasting.

Dit jaar is de afbouwsector aan de beurt. De lijst met beroepen en activiteiten die zij daarbij hanteren, is gebaseerd op de Arbocatalogus voor de Afbouw www.arbocatalogus-afbouw.nl) en onder andere de daar- aan verbonden A-bladen.

Op basis daarvan heeft de Inspectie SZW per beroep in de afbouw een aantal concrete punten bepaald, waarop in ieder geval gecontroleerd en gehandhaafd wordt.

Stukadoor

Ook bij de stukadoor zijn er een aantal aspecten waar men bij de inspectie op zal letten:
• Er mag handmatig niet zwaarder worden getild dan 25 kg per persoon (maximaal 50 kg voor tweepersonen).
• Er moet gebruik worden gemaakt van een bordes, stukadoorstrapje of rolsteiger voor het aanbrengen van het stuc op hogere delen van de wand.
• Er moet gebruik worden gemaakt van (mechanische)hulpmiddelen bij het opperwerk.
• Gebruik van een mixer met twee handvatten of een mixer op statief.
• De speciekuip moet op een verhoging staan van minimaal 20 cm. Dit kan onder andere een ver- rijdbare mengkuip zijn. Voorbeelden van de ver- rijdbare mengkuip, die op verzoek van de stukadoors zelf is ontwikkeld, kunt u vinden in de Arbo-catalogus Afbouw.

De wijze van handhaven is gebaseerd op het uitgangspunt dat men tot de bouwvak “slechts” waarschuwt bij overtredingen, zelfs als de overtreding vaker geconstateerd wordt. Vanaf 1 september 2013 wordt er bij elke geconstateerde overtreding in het kader van dit project onmiddellijk een boete uitgedeeld!

De ASC Group is al 23 jaar actief op de markt als producent van aluminium rolsteigers, ladders, trappen, constructies en diverse noviteiten. De ASC Group heeft dan ook gemeend met een betaalbaar en veilig antwoord te moeten komen op deze nieuwe regelgeving en introduceert bij deze de ASC kuiptrolley. De kuiptrolley geschikt voor mengkuipen van 80-tot 160ltr.de

Bekijk hier de ASC kuiptrolley

Voor informatie en prijzen en kunt u zich wenden tot:

ASC Group
Pottenbakkerstraat 32
Etten-Leur
Tel: 076 541 30 19
Email: info@ascgroup.nl

Login

Lost your password?