Zoeken

De AGS (Advantaged Guardrail System) XS. De veiligste voorloopleuning

De AGS (Advantaged Guardrail System), een revolutionaire en innovatieve voorloopleuning, maakte zijn debuut in 2013. Ontwikkelt uit oogpunt voor de veiligheid van de gebruiker. Dit omdat een groot deel van de ongelukken nog steeds gebeuren bij het op- en afbouwen van rolsteigers. De AGS waarborgt de veiligheid van de gebruiker door de mogelijkheid te bieden om een leuning te plaatsen vanaf een lagere platformhoogte. Door deze manier van opbouwen is een gebruiker na het beklimmen van een volgend platform direct verzekerd van en beveiligd door een reeds aanwezige leuning.

Vanaf 1 januari 2018 is het dan ook verplicht om altijd een leuning te hebben bij betreding van een volgend platform in een rolsteiger.

Over deze verplichting werd al langer gesproken binnen de markt, maar is nu mede op aandringen van de Inspectie SZW, verenigd in stichting Arbouw, geformaliseerd met het uitbrengen van het nieuwe A-blad rolsteigers. Vooruitlopend op deze strenge eisen en met haar expertise ontwikkelde ASC de AGS echter al in 2013.

U bouwt ook met een AGS sneller een traditionele rolsteiger op. Daarnaast biedt AGS u meer bewegingsruimte in de steiger en bestaat een opgebouwde steiger in zijn geheel ook uit minder onderdelen.
Ook is er geen onduidelijkheid meer over op welke manier de rolsteiger opgebouwd moet worden. En geen onduidelijkheid meer op welke sporten de schoren geplaatst dienen te worden. De bovenste schoorklauwen van de AGS worden altijd als eerste geplaatst op de bovenste sport van een opbouwframe en kan daarna maar op 1 manier bevestigd worden.

AGS XS

Na 3 jaar doorontwikkeling achter de schermen presenteert ASC met trots de AGS XS. Nog lichter in gewicht door minder gegoten onderdelen, nog betere pasvorm en gemakkelijker te transporteren.

Verder kan de AGS XS in tegenstelling tot elke andere voorloopleuning) op 2 manieren gebruikt worden:

1 Als heupleuning ; het plaatsen van de AGS op de bovenste sport van een opbouwframe, vervolgens de platformen plaatsen en vanuit daar de AGS vastklikken (bij het betreden van de bovenste platformen is er dan wel alleen een heupleuning aanwezig, voldoende voor de komende wetgeving per 1-1-2018).

2 Als heup en knie leuning ; het plaatsen van de AGS op de bovenste sport van een opbouwframe en deze direct vergrendelen. Via deze wijze is er bij het betreden van het bovenste platform altijd een heup en knie leuning aanwezig. Uniek op het gebied van voorloopleuningen en nog veiliger.

Bekijk en download de wetgeving in het Arbouw A-blad

Bekijk hier de instructievideo en benader uw dichtstbijzijnde ASC dealer voor meer info en prijzen.

Login

Lost your password?