Zoeken

ASC en VDL lanceren nieuwe serie aanhangers

Etten-Leur – ASC introduceert een nieuw breed scala steigeraanhangers in 2019. Al meer dan 10 jaar levert ASC verschillende type steigeraanhangers en opslagboxen. ASC heeft deze types de laatste jaren verder ontwikkeld en de productie hiervan in het buitenland uitbesteed. Ondertussen worden al reeds 8 verschillende types wereldwijd geleverd.

Naast verschillende type Basic-carriers als basis model voor het vervoeren van aluminium klimmaterialen, zijn de laatste jaren vooral de afsluitbare types  razend populair. Deze systemen voorkomen diefstal en zorgen voor sneller en veiliger vervoer van alle soorten steigers, ladders en trappen.

ASC was al jaren op zoek naar een passende partner in deze productielijn. Hierbij werd gezocht naar het gezamenlijk vergroten van internationalisering en verhogen van de kwaliteit. Het bouwen van dit soort kwaliteitsproducten vereist perfectie, controle en innovatie. Het eisenpakket werd door ASC uitgebreid en hierbij was het een verplichting een eigen type goedkeuring te verkrijgen met de hieraan gekoppelde eisen van o.a. de RDW en TÜV.

Ook moest het eindproduct betaalbaar blijven voor de eindgebruiker. Door de jarenlange ervaring en marktonderzoek konden alle minder goede ervaringen met steigeraanhangers omgezet worden in kwaliteit verhogende eigenschappen.

Het partnership met VDL bracht hierin de uitkomst. ASC en VDL werken al jaren naar tevredenheid samen op verschillende vlakken en ook hierin werd een uniek concept gevonden van samenwerking. VDL lasindustrie heeft samen met ASC de enginering voor haar rekening genomen en het traject van de typegoedkeuring positief afgerond. VDL Lasindustrie verzorgt de gehele productie , waarna ASC de montage en typegoedkeuring voor haar rekening neemt.

De eerste modellen zijn reeds in gebruik genomen door ASC dealers en worden zeer positief ontvangen. Ook in Atlanta USA zijn nu de eerste types getest en geleverd aan ASC dealers.

De directie van ASC is zeer trots op deze nieuwe kwaliteitsproducten en de gezamenlijke upgrade die deze samenwerking te weeg heeft gebracht. Daarnaast kan dit product nu ook wereldwijd ingezet gaan worden en is het klaar voor de toekomst van veilig vervoer en opslag. ASC ziet met deze vernieuwing dan vooral ook veel voordelen voor de grote verhuurders en materieeldiensten wereldwijd.

Voor meer informatie www.ascgroup.nl of neem contact op met één van de ruim 500 ASC dealers wereldwijd.

Login

Lost your password?